Najlepsze restauracje w Bieszczadach.
W wiejskiej kuchni kresowej dominują potrawy gotowane, jarskie, oparte na kapuście, fasoli, grochu i ziemniakach. Stanowią one menu dnia codziennego. Pożywne, zawiesiste barszcze, pierogi, kołduny, kartacze (cepeliny), placki ziemniaczane, pyzy, kiszki – to tylko wybrane pozycje z całej listy pysznych kresowych dań
Tutaj spróbujesz Kartacze Z Mięsem, Klepaki Młynarzowej, Zupa Kisełycia, Proziaki Regionalne. Jest to super okazja do spróbowania lokalnych specjałów
Jedzenie regionalne. Zdecydowanie miejsce godne polecenia. Dania dla dzieci w super cenach i porcjach. Gry na stołach na czas oczekiwania !
Dla miłośników pizzy Pizzeria Italia. Restauracja posiada jako jedna z nielicznych bardzo bliski dostęp do brzegu jeziora Solina i piękny widok rozciągający się z tarasu.
Nawiązuje ona do wcześniejszego przeznaczenia budynku w którym był skup runa leśnego. Karczma utrzymana jest w klimacie starej chaty
“Dom Pstrąga” to niepozorny budynek z kilkoma ławami w środku i ogródkiem. W dużym stawie rybnym, pływają wielkie pstrągi tęczowe. Jeśli ktoś ma ochotę na samodzielnie złapaną rybkę to tu jest taka możliwość.
Regionalne specjały, takie jak Przysmak Niedźwiedzia i pierogi huculskie, robią ogromne wrażenie. Mają szeroki wybór piw, w tym również lokalne. Desery również są znakomite. To wyjątkowe miejsce, które oferuje nie tylko doskonałe jedzenie, ale też niesamowity klimat. Obsługa jest bardzo miła i pomocna, a właściciele wyraźnie dbają o atmosferę i jakość. Wnętrze jest przytulne, a jedzenie w otoczeniu sztuki smakuje wyśmienicie.
Myczkowianka to pięknie zlokalizowany lokal tuż obok Zalewu Myczkowieckiego i zapory wodnej. Miejsce, które powstało z pasji motocykli i ludzi. Znajdziesz tu zawsze pomoc oraz dach nad głową i najesz się do syta a przy kuflu piwka przegadasz cała noc. Restauracja serwuje pyszne domowe obiady przyrządzane na tradycyjnej kuchni węglowej. Można zjeść tam ryby, zupy, dania jarskie, mięsne czy pizzę.
Restauracja znajduje się u podnóża góry Monastyr i jest doskonałym punktem dla podróżujących. Lokal oferuje przede wszystkim dania kuchni polskiej, pierogi, golonkę czy naleśniki.
Siekierezada to jedna z najlepiej oceniach restauracji w Bieszczadach. Lokal charakteryyzuje się nie tylko smacznym, regionalnym jedzeniem, ale również oryginalnym wnętrzem. Zjemy tu między innymi wiele rodzai zup, żeberka, golonkę oraz schab.
W menu obok tradycyjnych dań domowych można znaleźć oryginalne dania dawnych mieszkańców tych ziem czyli Bojków i Łemków. Lokal uznawany za jeden z najlepszych oferuje zakąski, a w nich między innymi smalec na boczku z pieczywem i ogórkiem, proziaki, deskę bieszczadzkich serów. Zupy - czosnkową, żur w chlebku z jajkiem i kiełbasą czy rosół z makaronem. Dania główne - placki zakapiora, naleśniki, pierogi oraz fuczki.