Najlepsze restauracje w Bieszczadach.

W wiejskiej kuchni kresowej dominują potrawy gotowane, jarskie, oparte na kapuście, fasoli, grochu i ziemniakach. Stanowią one menu dnia codziennego. Pożywne, zawiesiste barszcze, pierogi, kołduny, kartacze (cepeliny), placki ziemniaczane, pyzy, kiszki – to tylko wybrane pozycje z całej listy pysznych kresowych dań

Regionalne specjały, takie jak Przysmak Niedźwiedzia i pierogi huculskie, robią ogromne wrażenie. Mają szeroki wybór piw, w tym również lokalne. Desery również są znakomite. To wyjątkowe miejsce, które oferuje nie tylko doskonałe jedzenie, ale też niesamowity klimat. Obsługa jest bardzo miła i pomocna, a właściciele wyraźnie dbają o atmosferę i jakość. Wnętrze jest przytulne, a jedzenie w otoczeniu sztuki smakuje wyśmienicie.

Myczkowianka to pięknie zlokalizowany lokal tuż obok Zalewu Myczkowieckiego i zapory wodnej. Miejsce, które powstało z pasji motocykli i ludzi. Znajdziesz tu zawsze pomoc oraz dach nad głową i najesz się do syta a przy kuflu piwka przegadasz cała noc. Restauracja serwuje pyszne domowe obiady przyrządzane na tradycyjnej kuchni węglowej. Można zjeść tam ryby, zupy, dania jarskie, mięsne czy pizzę.

W menu obok tradycyjnych dań domowych można znaleźć oryginalne dania dawnych mieszkańców tych ziem czyli Bojków i Łemków. Lokal uznawany za jeden z najlepszych oferuje zakąski, a w nich między innymi smalec na boczku z pieczywem i ogórkiem, proziaki, deskę bieszczadzkich serów. Zupy - czosnkową, żur w chlebku z jajkiem i kiełbasą czy rosół z makaronem. Dania główne - placki zakapiora, naleśniki, pierogi oraz fuczki.