- Dania regionalne
- Muzeum
Młyn Bieszczady
Opis
Kisełycia
Różnie nazywano tę prostą potrawę, którą można ochrzcić jako swego rodzaju „żur karpacki”. Robiona jest na bazie kwasu z kiszonej kapusty i zabielana ciemną mąką żytnią. Aby jej nadać większą sytość podawana jest z gotowanymi ziemniakami i okraszaną smażoną cebulką ze skwarkami. Tradycyjnie zawiera dużo czosnku.
Klepak Młynarzowej
Potrawa w rodzaju klusek uformowanych na kształt kopytek. Bazą do jej przygotowania jest owies, podawany ze skwarkami i przysmażoną cebulką – koniecznie z białym serem twarogowym. Do zestawu podawane są surówki.
Hryczanyki
Rodzaj kotletów mięsno-jarskich, które przygotowuje się z ugotowanej na sypko kaszy gryczanej zmieszanej z mięsem mielonym, jajkiem i przyprawami. Całość masy jest smażona na oleju lub smalcu. Taki „bieszczadzki mielony” serwowany jest z ziemniakami oraz zestawem surówek.
Udogodnienia
- bezpłatny parking
- szybkie bezpłatne Wi-Fi
- pokoje rodzinne
- transfer lotniskowy
- bar
- sprzęt do grillowania
- prywatna łazienka
Itinerary
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
-
Day 1, Himenaeos sem ipsum conubia praesent semper
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisi cing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut abore et dolore magna
-
Day 2, Bibendum consequat tempus
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisi cing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut abore et dolore magna
-
Day 3, Egestas montes curabitur
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisi cing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut abore et dolore magna
-
Day 4, Euismod posuere luctus egestas
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisi cing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut abore et dolore magna
-
Day 5. In consectetur molestie egestas
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisi cing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut abore et dolore magna